Helgoland

Al bijna een eeuw pijnigt de quantummechanica de hersenen van natuurkundigen. In Helgoland beschrijft de Italiaanse fysicus en bestsellerauteur Carlo Rovelli waarom de theorie zo onbevattelijk is, en hoe je er toch enigszins chocola van kunt maken.

Lees meer

Het Multiversum

Ooit dachten we dat de aarde de enige planeet was, de zon de enige ster en de Melkweg het enige sterrenstelsel... Maar die zijn allemaal niet uniek, zo bleek toen de wetenschap vorderde. Dus waarom zouden er niet ook meerdere universa zijn? Die vraagt stelt wetenschapsjournalist Ans Hekkenberg in Het Multiversum.

Lees meer

De paraplu-stelling

In zijn boek De paraplu-stelling laat Mickaël Launay je vol enthousiasme op een wiskundige manier naar de wereld kijken!


Lees meer

De Fusiedroom

Kernfusie is al twee generaties lang dé gedroomde bron van oneindige, goedkope energie, maar tot 2080 zal het ons waarschijnlijk niet vooruithelpen met de energietransitie, schrijft wetenschapsjournalist Jean-Paul Keulen in een uitstekend compact boekje.

Lees meer

Fundamenteel

Wat zijn de fundamentele bouwstenen van de materie? Hoe is ons heelal ooit ontstaan? Dit boek van beroemde natuurkundige Frank Wilczek biedt buitenstaanders een vogelvlucht over de natuurwetenschappen.

Lees meer